55+ и приятели Нова година ПОЧИВКИ БИЛЕТИ РЕЗЕРВАЦИИ ПАРТНЬОРИ ВРЪЗКА С НАС FACEBOOK
Ранни записвания за Дубай до 10.11.2023 до 10% отстъпка !
ТАЙЛАНД   

ТАЙЛАНД

МИАНМАР, ТАЙЛАНД, КАМБОДЖА, ЛАОС и ВИЕТНАМ
Банкок, Аютая; Янгон, Баган, Мандалай, Амарапура; Сием Реап с Анкор Том и Анкор Ват; Луанг Прабанг, пещерите Пак Оу; Ханой, заливът Ха Лонг, Хо Ши Мин, делтата на р. Меконг
дати:
17 Дни / 14 Нощувки
цена: 2970 €

Ден 1 София – Банкок
Полети София-Банкок.

Ден 2 Банкок
Пристигане в Банкок. Посрещане, трансфер до “Residence Silom Hotel” или подобен и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Банкок – Аютая – Банкок (закуска и вечеря)
Целодневна екскурзия до старата столица Аютая, разположена на 90 км северно от Банкок. Посещение на храмовете Ват Пра Сри Санпеч, Ват Монкол Бофит, Ват Чай Ваттанарам и Ват Чаймонкол. Пътуване с корабче до Летния кралски дворец Бан Па Ин, прекрасен пример за тайска архитектура. Бръщане в Банкок. Нощувка.

Ден 4 Банкок - Янгон (Мианмар) (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Янгон, бившата столица на страната и все още най-големия град в Мианмар. Трансфер до хотела и настаняване. Следобед - разглеждане забележителностите на града – пагодата Чауктатгуи със статуя на полегналия Буда, великолепната зала Каравейк, пагодата Шведагон (в превод „златна глава”), чиято главна ступа, символът на Мианмар, е направена от масивно злато (около 9 т) във формата на камбана и е с височина от почти 100 м (най-високата в света). Наблюдение на залеза при храмовия комплекс. Нощувка в “Summit Park View Hotel” или подобен.

Ден 5 Янгон – Баган (закуска и вечеря)
Полет Янгон-Баган. Баган е първата столица на кралството в която има над 2000 пагоди. Разглеждане забележителностите на града: най-важните пагоди – Швезигон (построена от крал Анаврахта в началото на ХІ в. като религиозно светилище), Губяукги (Ветки-ин) - храм с изключителни скални рисунки, храма Ананда с четирите изправени фигури на Буда, храма Шве Гу Гуи, известен със своите гравюри и красивата панорамна гледка към множество паметници. Следобед - посещение на работилница, където се проследява запазения отпреди 170 год. процес на изработка на изделия от лак. Следва разглеждане на храмовете Мануха, Нан Пая – резиденция на крал Мануха, и Губиауки - с изумителните фрески. Наблюдаване залеза на терасите на пагодата Швесандау. Нощувка в “Amazing Bagan Resort” или подобен.

Ден 6 Баган – Мандалай - Амарапура – Мандалай (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Мандалай. Пристигане и трансфер до Армапура - „Град на боговете”. Амарапура е бивша столица на Горна Бирма до 1850 г. Според древната традиция всички дървени дворци и манастири са разглобени и транспортирани до новата столица Мандалай. Посещение на къщи, в които на стан се тъкат копринени и памучни платове. Коприната на Амарапура има уникални мотиви, като за изработката на някой от тях са необходими повече от 3 месеца. Следва разходка по 150-годишния тиков мост Ю Беин – най-дългият дървен мост в света. Посещение на пагодата Махамуни, с позлатената статуя на Буда. Разглеждане на манастира Швенандау с изключителните дърворезби, манастира Атумаши („Несравнимия манастир”); пагодата Кутодау, известна като „най-голямата книга в света”, заради каменните плочи с будистки писания. Пътуване до хълма Мандалай – място с изключителна панорамна гледка към града. Според легендата, който се изкачи на хълма, ще живее дълго. Нощувка в “Mandalay City Hotel” или подобен.

Ден 7 Мандалай - Янгон (закуска и вечеря)
Полет до Янгон и разглеждането на забележителности - пагодата Суле (на възраст над 2000 год.), разходка по ул. „Пансодан”, известна с колониалните си сгради (включително бившия централен офис на компанията Irrawaddy Floatilla и Пощенския офис). Широките улици, остарялата градска планировка и занемарените обществени сгради съживяват усещането за британско владичество. От друга страна, оживените улици и лъскави пагоди напомнят за богатата съвременна култура. Небостъргачите и неоновите билбордове вече превземат столичния град. Пътуване до Мавтин Джети за разходка с рикша в типичен бирмански стил. Нощувка в “Summit Park View Hotel” или подобен.

Ден 8 Янгон – Банкок (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Банкок. Следобед - разходка с лодка по река Чао Фрая до Ват Арун (Храма на изгрева), със 79-метрова пагода, построена в кхмерски стил. Нощувка.

Ден 9 Банкок - Сием Реап (закуска и вечеря)
Разглеждането на града продължава с посещение на най-голямата забележителност в Тайланд - Кралският дворец, където се намира и Храмът на изумрудения Буда, най-важният будистки храм в страната. Следва разходка из китайския квартал на Банкок, където се намират едни от най-занчимите храмове. Посещение на Ват Фо - най-старият (ХVІ в.) и най-голям храм в Банкок, с изключително богата колекция от изображения на Буда, в т.ч. най-голямата статуя на полегнал Буда в Тайланд. Ват Фо е и център за традиционна тайландска медицина и училище за тайландски масаж. Трансфер до летището за полет до Сием Реап. Посрещане и настаняване в “Angkor Holiday Hotel” или подобен. Нощувка.

Ден 10 Сием Реап – Анкор Том и Анкор Ват (закуска и вечеря)
От великата столица Ангкор днес в джунглата са останали единствено каменните храмове. Всички сгради, освен култовите, са били направени от дърво и то е изгнило. Посещение на „Великия град” Анкор Том – Южната порта, Байон, Терасите на слоновете и на прокажения крал и др. Следобед - разглеждане на най-големия религиозен храмов комплекс в света, едно от 7-те чудеса на света - Ангкор Ват. Въпреки, че е строен още в началото на ХІІ в., комплексът е доста добре запазен, забележително красив е и се счита за изключителен образец на класическата кхмерска архитектура. Посветен е на бог Вишну и е служил за погребален храм на кралете. По желание - посещение на традиционно шоу - Апсара. Нощувка.

Ден 11 Сием Реап - Луанг Прабанг (закуска и вечеря)
Сутринта круиз по езерото Тонле Сап. Трансфер до летището и полет до Луанг Прабанг - много живописен град, пълен с антични храмове, бивша кралска столица (под егидата на ЮНЕСКО). Настаняване в “Muang Luang Hotel” или подобен. Нощувка.

Ден 12 Луанг Прабанг – пещерите Пак Оу - Луанг Прабанг – Ханой (закуска и вечеря)
Рано сутринта наблюдаване на сутрешният ритуал на монасите със шафранови раса. Обиколка на града и посещение на най-забележителните храмове – Ват Май, Ват Висунарт, бившия кралски дворец, днес Национален музей, Ват Сиeнг Тонг и др. Следва разходка с лодка срещу течението на река Меконг. По пътя - посещение на селище, известно с производството на вино и уиски. Круизът продължава до свещените пещери Пак Оу - в продължение на столетия вярващите идват на поклонение в тези пещери и оставят хиляди статуи на Буда с размери от 10 см до 3 м, а броят им надхвърля 4000. Те изобразяват Буда в най-различни пози – проповед, покой, медитация. Пътуване към Луанг Прабанг, като по пътя се спира в селища, известни с ръчно производство на хартия и тъкане на текстил. Трансфер до летището за полет Луанг Прабанг-Ханой. Настаняване в “Hanoi Tirant Hotel” или подобен. Нощувка.

Ден 13 Ханой - заливът Ха Лонг – Ханой (закуска, обяд и вечеря)
Целодневна екскурзия до залива Ха Лонг („Залива на приземяващия се дракон”), считан за един от 32-та най-красиви залива в света и обявен за резерват под егидата на ЮНЕСКО. Круиз с традиционно дървено корабче из залива ( с включен обяд с морски дарове). Връщане в Ханой. Нощувка.

Ден 14 Ханой - Хо Ши Мин (закуска и вечеря)
Разглеждане забележителностите на Ханой. Градът е разположен между реки и езера, най-известните от които са Западното езеро, езерото „Запазената сабя”- Хоан Кием, езерата Халер, Бау-мау и др. Градът е столица от около 1000 години и много от управляващите династии са оставили своя отпечатък. Посещение на Храма на литературата, известен като първия университет на Виетнам, храма Нгок Сон на езерото Хоан Кием, Етнографския музей и др. Трансфер до летището за полет до Хо Шин Мин, най-големият град във Виетнам. Нощувка в “Elios Hotel” или подобен.

Ден 15 Хо Ши Мин – делтата на р.Меконг (Май То) - Хо Ши Мин (закуска и вечеря)
Рано сутринта пътуване с автобус до Май То и оттам с корабче по малък ръкав до делтата на река Меконг. Круиз до остров Кон Пун (Острова на феникса). Посещение на овощни градини, пчелин, кокосова плантация и др. Връщане в Хо Ши Мин. По път посещение на храма Као Дай, намиращ се в градчето Бен Люк. Нощувка.

Ден 16 Хо Ши Мин - Банкок (закуска и вечеря)
Панорамна обиколка на Хо Ши Мин - катедралата „Нотр Дам”, пазара Бен Тан и др. Трансфер до летището за полет до Банкок. Късно вечерта полети за София.

Ден 17 София

Цена: от 3 970 €

Цената е за група от минимум 20 туристи и включва:
• самолетен билет Банкок-Янгон;
• самолетен билет Янгон-Баган;
• самолетен билет Баган-Мандалай;
• самолетен билет Мандалай-Янгон;
• самолетен билет Янгон–Банкок;
• самолетен билет Банкок-Сием Реап;
• самолетен билет Сием Реап-Луанг Прабанг;
• самолетен билет Луанг Прабанг-Ханой;
• самолетен билет Ханой-Хо Ши Мин;
• самолетен билет Хо Ши Мин-Банкок;
• трансфери летище-хотел–летище;
• транспорт с микробус/автобус по програмата;
• 3 нощувки в двойна стая в “I Residence Silom Hotel” 3* или подобен в Банкок;
• 2 нощувки в двойна стая в хотел 3* в Янгон;
• 1 нощувка в двойна стая в хотел 3* в Баган;
• 1 нощувка в двойна стая в хотел 3* в Мандалай;
• 2 нощувки в двойна стая в “Angkor Holiday Hotel” 3* или подобен в Сием Реап;
• 1 нощувки в двойна стая в “Muang Luang Hotel” 3* или подобен в Луанг Прабанг;
• 2 нощувки в двойна стая в “Hanoi Tirant Hotel” 3* или подобен в Ханой;
• 2 нощувки в двойна стая в “Elios Hotel” 3* или подобен в Хо Ши Мин;
• 14 закуски;
• 1 обяд;
• 13 вечери;
• туристическа програма в Банкок;
• целодневна екскурзия до Аютая;
• туристическа програма в Янгон;
• туристическа програма в Баган;
• туристическа програма в Амарапура;
• туристическа програма в Мандалай;
• туристическа програма в Ангкор Том и Ангкор Ват;
• разходката с корабче по ез. Тонле Сап (Камбоджа);
• туристическа програма в Луанг Прабанг;
• посещение на пещерите Пак Оу;
• туристическа програма в Ханой;
• туристическа програма в района на залива Ха Лонг;
• туристическа програма в Хо Ши Мин;
• посещение на делтата на р. Меконг;
• входните такси за посещавани по програмата обекти;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:
• самолетни билети с включени летищни такси София–Банкок-София - от 800 € (ранното записване и сформиране на група гарантира по-ниски цени);
• входни визи за посещаваните страни;
• застраховка за времето на пътуването - по 5 лв. на ден;
• мероприятия и допълнителни екскурзии, посещавани по желание;
• доплащане за единична стая – 625 €;
• бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори;
• напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер;
• застраховка „Помощ при пътуване”, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване.

Допълнителни изисквания:
• изисква се издаване на входни визи за посещаваните страни; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването, попълването на формуляри и 10 актуални снимки;
• за посещаваните по програмата райони в посещаваните страни няма изисквания за задължителна ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за медицинска застраховка;
фотокопие на първите страници на паспорта; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди пътуването;
• след направена резервация на самолетен билет, цената му се заплаща в срок, според условията на авиокомпанията;
• цените на вътрешните полети могат да се променят и се считат за потвърдени само при издаване на самолетния билет. При евентуална съществена промяна в цените им Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика;РЕЗЕРВАЦИЯ
НАЧАЛО 

'Златен' Дубай от 890 лева.


10.03.3204    

От: 890 лв.
Дубай (директен полет от София)-1390 лв
София - Дубай


От: 1390 лв.
Рио де Жанейро-10.10.2023От: 2390 лв.
Rio-BOENOS AIRES-IIGUASU
Brazil-Arjentina-Iguasu


От: 4890 лв.
КУБА - ХАВАНА - ВАРАДЕРО : 15.-10. 2023
София - Париж - Хавана - Париж - София


От: 2390 лв.
Малайзия
София - Куала Лумпур - София


От: 2410 лв.
Истанбул - перлата на ориентаОт: 129 лв.
ВиетнамОт: 4870 лв.
Дубай-Абу Даби Формула 1(директен полет) от София 23.11.2023 г
Дубай (програма ІІ )


От: 1260 лв.
'Златен' Дубай от 890 лева.


От: 890 лв.
Дубай (директен полет от София)-1390 лв
София - Дубай

От: 1390 лв.
Рио де Жанейро-10.10.2023


От: 2390 лв.
Rio-BOENOS AIRES-IIGUASU
Brazil-Arjentina-Iguasu

От: 4890 лв.
КУБА - ХАВАНА - ВАРАДЕРО : 15.-10. 2023
София - Париж - Хавана - Париж - София

От: 2390 лв.
Малайзия
София - Куала Лумпур - София

От: 2410 лв.
Истанбул - перлата на ориента


От: 129 лв.
Виетнам


От: 4870 лв.
Дубай-Абу Даби Формула 1(директен полет) от София 23.11.2023 г
Дубай (програма ІІ )

От: 1260 лв.
адрес: гр. София, ул. Любен Каравелов No.76
тел.: +359 (2) 987 7500, +359 (8) 8892 0656
e-mail: johnlee@abv.bg