55+ и приятели Нова година ПОЧИВКИ БИЛЕТИ РЕЗЕРВАЦИИ ПАРТНЬОРИ ВРЪЗКА С НАС FACEBOOK
Ранни записвания за Дубай до 10.02.2021 до 10% отстъпка !
НОВА ЗЕЛАНДИЯ   

НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Нова Зеландия - земята на угасналите вулкани
дати:
18 Дни
цена: 2990 €

Нова Зеландия - земята на угасналите вулкани

Далечна, непозната и загадъчна, Нова Зеландия е една от мечтаните дестинации - високи планини, достигащи до 3764 метра, езера, долини, фиорди, плажни ивици от по 90 км, глетчери, гейзери, вулкани и какви ли не други природни красоти правят тази страна една от най - красивите и желани за туристи и заселници. Нова Зеландия е открита за новия свят през 1642 г. от холандския мореплавател Абел Тасман. Той и дава името, което от холандски означава “нова морска земя”. Днес тя е част от Британската общност и е страна с висок стандарт.


Дати:

  • 19 .09 – 06.10. 2016 – 18 дни / 15 нощувкиПРОГРАМА:

19.09 – ИСТАНБУЛ – СИНГАПУР
13.25 ч. - Излитане с полет на Singapore Airlines SQ 491 от Истанбул за Сингапур. *

20.09 – СИНГАПУР - ОКЛЪНД
07,30 ч. – Каца в Сингапур. Прекачване в 08,45 ч. на полет SQ 281 за Оклънд /около 10 часа полет/.
22,30 ч. – Пристигане в Оклънд – Нова Зеландия. След паспортен контрол и митническа проверка следва трансфер с минибус до хотел 4 - звезди в центъра на Оклънд - Hotel Quest on**** / или подобен/. Настаняване. Нощувка.
Валута : Новозеландски долар NZD 1 NZD = ~ 0.41 EUR / 1 EUR = ~ 2.42 HKD
1 NZD = ~ 0.81 BGN / 1 BGN = ~ 1.24 HKD /курс към 15.12.2008/

21.09 - ОКЛЪНД
В Оклънд ще прекараме два дни за да се адаптираме към голямата часова разлика /9 часа напред от България/. Оклънд не е столицата на Нова Зеландия, но е главният бизнес и финансов център на страната. Предлагаме ви този ден да разгледаме част от забележителностие на града като преди обяд посетим най - високата сграда на южното полукълбо – кулата Skytower висока 328 метра (една идея над Айфеловата кула), предлагаща невероятна панорамна гледка. Може да посетим истински аквариум, където по ходеща пътека се движим като в дълбините на океан /Цена – вход 29.90 NZD/, а в него се реят акули, морски котки, костенурки, разноцветни риби. В отделна зала е пресъздадена атмосферата на Антарктика и съзерцаваме живота на колония кралски пингвини.
Следобяд можете да отпочитнете в хотела или да се разходите в централната част за шопинг. Нощувка.

22.09– ОКЛЪНД
Днес ви предлагаме да видим друга забележителност на града - старата сграда на ферибота. Строена в началото на 19 - век, тя все още е действаща по предназначение. Градът се намира на естествен залив, наречен Хауараки (от маорски произход) и е популярен пристан за яхти и задължителната спирка за много регати с околосветски маршрути. От тук ще се качим на корабче за разходка до отсрещната страна на залива от където се разкрива красива панорама към ситито на Оклънд. Свободен следобяд за почивка и шопинг. Нощувка.

Оклънд Гейзер – Роторуа Бълбукаща кал - Роторуа

23.09- РОТОРУА
Около 9.00 ч. напускаме хотела и се отправяме с нашия бус към Роторуа - без съмнение най - известното място за туризъм на Северния остров. Районът е геотермален, с една от най - високите в света концентрации на гейзери, минерални басейни, врящи кални езера. Пристигаме около обяд – разстоянието е ~240 км, които се минават прибизително за 3 часа. Настаняваме се в хотел 4 звезди – Princess Gate Hotel**** /или подобен/, кратка почивка за обяд и се отправяме на обиколка. Първото впечатление е мирисът на сероводород, който е навсякъде. Роторуа е малко градче на езеро, резултат от вулканична дейност. Посещаваме бивша баня, днес музей и продължаваме към Уакареуареуа, където с малко късмет ще имаме възможност да наблюдаваме някои от гейзерите, изригващи в момента. Водата се издига на височина до 5 - 6 метра, парата е навсякъде. Всеки гейзер си има свое разписание – някои изригват само веднъж дневно, други по - няколко пъти на час. Стигаме и до Cooking Lake – малко езерце, където водата в буквалния смисъл ври от незапомнени времена, без промяна. Маорите са използвали това място за готвене – практично, нали! Комплекса се допълва от музей на бита на маорите, както и възможност за наблюдаване на птицата киви. Късния следобед се връщаме в хотела. Нощувка.

24.09 – РОТОРУА & УАЙОТАПУ
Този ден ще посетим друг гео - термален района на 20 км от Роторуа - с буса достигаме до серия кални езера в местността Уайотапу. Естествено горещи и ритмично бълбукащи. Човек трябва да стои настрана, тъй като понякога горещата кал хвърчи надалече, а достигне ли те, изгаряне от висока степен е гарантирано – включен входен билет за парка. Следобед – свободно време за почивка, спа или шопинг. Нощувка.

25.09– РОТОРУА - УЕЛИНГТЪН
Рано сутринта напускаме хотела и се отправяме към Уелингтон – най - южната точка на Северния остров и столица на Нова Зеландия с около 400 хил. жители. Преходът е дълъг – 470 км, които се минават за около 6 часа и половина. Настаняваме се в хотел 4 звезди в централната част – Novotel Wellington Capital**** /или подобен/ около 3 ч. следобяд и ще имаме време да разгледаме града и музея на Нова Зеландия – Те Папа. В голяма сграда от няколко етажа, човек може да премине през различни епохи, да разгледа скелети на праисторически животни, да го пораздруса истинско земетресение, да прочете за историята на страната, колонизацията й, да види изчезнали вече видове от различни растения и животни. Подробна информация е представена и за озоновата дупка. Свободна вечер. Нощувка.

26.09 - УЕЛИНГТЪН
Днес с мини влакче се изкачваме до хълм над града, където пред нас се разкрива целия залив на Уелингтън. Там горе, в ботаническата градина, ще можем да разгледаме уникални видове растения. Тукашният папрат, срещащ се и у нас, е във вид на дърво достигащо до 7 - 8 метра. Това най - древно растение се е запазило в оригиналния си вид по тези земи. Следобяд – свободно време. Нощувка.

27.09 – УЕЛИНГТЪН - НЕЛСЪН
Тази сутрин се качваме на ферибота, за да ни пренесе на Южния остров – пътуването е около 3 часа. След като напускаме залива на Уелингтън, за кратко преминаваме през открито море. Пътуването ни продължава през архипелаг и пристигаме в живописното градче Пиктон. Напускаме пристанището и се насочваме към следващата ни цел - Нелсън на около 120 км, отправен пункт към националния парк „Абел Тасман”. Пристигаме и се настаняваме в хотел 4 - звезди Grand Mercure Nelson Monaco**** /или подобен/ около 14 часа и следобеда разглеждаме градчето. Нощувка.
Абел Тасман Парк Уелингтън Езерото Уанака

28.09– АБЕЛ ТАСМАН
Денят е посветен на Националния парк Абел Тасман – на около 60 км. от Нелъсн, това е най - посещаваният парк в Нова Зеландия, покрит е изцяло с гори или по - скоро почти непроходима джунгла. Дървесните видове са уникати. В по - голямата си част, паркът е заобиколен от море. Достъпът на автомобили е забранен, разработени са туристически пътеки, затова вземаме водно такси, което ни откарва до определено място, минавайки покрай брега с гъстата зелена растителност, пусти плажове и лагуни. По скалите край брега, изглеждащи като малки островчета, са накацали птици или се препичат тюлени. Следва преход пеша за около 2 часа по добре оформена пътека из гъстата растителност, през малко ждрело, минавайки по висящ мост, пътят се изкачва още нагоре и пред нас се разкрива гледката на океана от високо. Разходката завършва в малък залив откъдето ще ни вземе лодката, за да ни върне обратно /в пакетната цена е включена 6 часова програма – круиз и разходка/. В късния следобед се прибираме в хотела. Нощувка.

29.09– НЕЛСЪН - УАНАКА
Днес предстои най - дългият преход от нашия маршрут – 740 км по Западното крайбрежие - тънка ивица равнина, простираща се между Тихия океан и високите над 3000 метра Южни Алпи. Пътят е живописен, а пред нас се откриват величествените планини с бели била. Достигаме до първата ни цел – глетчерът „Франц Йозев”, където ще се разходим до основата му. Глетчерите са реки от лед и сняг движещи се със скорост 1500 пъти по - ниска от нормална река. На около 30 километра по на юг е другият глетчер – „Фокс”. Имената за дадени от първите бели изследователи на тези реки от сняг. Продължаваме пътуването и привечер пристигаме в Уанака. Настаняване в хотел 4 звезди – Grand Mercure Oakridge Resort Lake**** /или подобен/. Нощувка.

30.09 – КУИНСТАУН
Отправяме се в посока Куинстаун през най - високопланинския път на Нова Зеландия. По пътя спираме в Ароутаун - тук и в близкия Мейстаун е кипяла златна треска преди почти 200 години. От височината на пътя пред нас се разкрива езерото Уакатипо. Там е и градът на екстремните спортове - Куинстаун. Рафтинг, бънджи скокове, парапланери, парашути и други вдигащи адреналина занимания са основните атракции на града, а също и няколко ски курорта наблизо. Градчето се намира на езеро, обградено от високи планини. При тихо време, белите върхове и зъбери се отразяват, като в огледало в езерото. Невероятната красота е оценена далеч, стигайки до Холивуд. Нова Зеландия е предпочитано място за снимане на филми и особено района на Куинстаун. Най - известният филм правен тук е „Властелинът на пръстените”. Следобяд се връщаме в Уанака. Нощувка.

01.10 – ТЕ АНАУ
Днес продължаваме на юг към Те Анау - нашата стартова позиция за откриване на страната на фиордите (Фиордленд). Преходът е около 330 км и към обяд пристигаме в градчето, намиращо се на едноименно езеро. Фиордленд е планинска област, в която океана се е врязал и е образувал дълбоки „ръкави”. Тук се намират двете най - дълбоки езера на Нова Зеландия, най - високия водопад и едни от най - рядко срещаните птици на планетата. Територията е защитена в рамките на национален парк с площ от 12 500 кв. км. Пейзажът е като от Юра, не случайно тук е сниман Джурасик парк. След като се настаним в хотел 4/или само тук 3 звезди/ – Kingsgate Hotel**** /или подобен/ следобеда ще можем да разгледаме градчето. Нощувка.

Тюлен на скалите Милфорд Саунд Водопод във Фиордленд

02.10 - ФИОРДЛЕНД
Рано сутринта се отправяме към Милфорд Саунд /на 120 км./. Това е малко пристанище в гънката на един от фиордите, от където тръгват корабчета за разходки. Качваме се на круиза – предстои ни 2 - 3 часова разходка с корабче, с включен обяд. Вече на вода, преминаваме покрай колонии пингвини и тюлени. Любуваме се на водопади, падащи на тънки стури от високото директно в морето. След 50 минути круиз покрай брега, излизаме на открито, извън фиордите и обръщаме обратно към Милфорд Саунд. /вкл. в пакетната цена 3 часа круиз с BBQ обяд/.
Тръгваме обратно към Те Анау и по пътя спираме на още две красиви места – The Chasm /или „пропастта”/ е място, където една от многобройните реки се провира през скали, издълбавайки чудновати форми и завършва с красив водопад, образуващ вир, над който е моста – място за наблюдение. До „пропастта” стигаме през гъста и влажна джунгла. После сипираме и при Огледалните езера - малки водни басейнчета, в които при тихо време се отразяват отсрещните планини. Идеално място за фотопауза.

03.10 – ТЕ АНАУ - КРАЙСТЧЪРЧ
Сутринта тръгваме към Крайстчърч – крайната точка на нашето пътешествие. Това е третия по големина град в Нова Зеландия и най - голям на Южния остров. Тук е другото голямо международно летище в страната. За нас тук приключва екскурзията и ни предстои отпътуване обратно към България. Разстоянието от Те Анау е 650 км и се минава пиблизително за 8 часа и половина. Пътувайки към града, преминаваме през равнина. В далечината се виждат белите върхове на Южните Алпи. Късния следобед пристигаме и се настаняваме в хотел 4 звезди – Rydges Christchurch**** /или подобен/. Нощувка.

04.10 - КРАЙСТЧЪРЧ
Свободен ден в Крайстчърч. Градът е пръснат на голяма площ, само ниски постройки. Центърът, както повечето градове в тази страна, е в класически английски стил от 19 - ти век. На този фон се отличава само музеят на модерното изкуство, чиято величествена сграда блести от алуминии и стъкло. Голяма класическа катедрала се извисява в центъра. Градът предлага трамвай в стил началото на 20 - те век, който обикаля основните забележителности и представлява една от големите атракции. Разбира се улицата с бутици и магазини е задължителна и колоритна част от Крайстчърч. Нощувка.

05.10 – КРАЙСТЧЪРЧ - СИНГАПУР
Сутринта освобождавоме хотела и се насочваме към летището за полет SQ 298 до Сингапур в 10.50 ч. В 17.40 кацаме в Сингапур. Прекачването е в 23.40 ч. на полет SQ 490 за Истанбул. Нощен полет.

06.10 - ИСТАНБУЛ
Пристигане в Истанбул в 07,30 ч.
  • Възможност за организиране на трансфер от София до Истанбул на 18 април с нощувка в хотел на летището на Истанбул на 18 април, и тпансфер обратно на 6 май сутринта от летището в Истанбул до София. Цена на човек – ~150 ЕUR

  • ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА – 2990 EUR

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет на Singapore Airlines Истанбул – Сингапур – Оукланд / Крайстчърч – Сингапур – Истанбул;
• Летищни такси в размер на 385 EUR към 15.01.2015 г.;
• Шофьор и водач – предсдтавител на Интерспорт Травъл, за целия маршрут;
• 15 нощувки в хотели 4 звезди по програмата;
• Транспорт с луксозен минибус;
• Разходка с корабче в залива на Окланд;
• Вход за парк Уайотапу - Wai - O - Tapu Thermal Wonderland;
• Посещение на Музея на Нова Зеландия – Те Папа в Уелингтън;
• Разходка с мини - влакче в Уелинтгън;
• Екскурзия с корабче в парк Абел Тасман;
• Круиз с корабче в Милфорд Саунд с включен обяд;
• Обиколка на забележителностите на Крайстчърч с ретро - травмай;
• Медицинска застраховка;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
• Допълнителни екскурзии и входове, неупоменати в “Пакетът включва”;
• Хранене – закуски, обяди и вечери;
• Лични разходи;
• Държавна такса за напускане на страната в Нова Зеландия /25 NZD/;

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Валиден международен паспорт с мин. 6 месеца след датата на връщане.
• Депозит в размер на 1500 ЕUR при записване до 15.07. 2016 г.
• Доплащане на останалата сума до 10.08. 2015 г.

  • Забележка
В случай, че не се събере небходимия брой туристи за група – 10 души до 15.07.2016 г., на записаните ще бъде предложен вариант за индивидуално пътуване или ще бъде върната заплатената сума.


За повече подробности и допълнителни хотели ни можета да се свържете с нас. За контакти: „Джон лий травел" 02/ 987 75 00 или 0888 920656 : 0896 647 440 ;

  • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, , или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС

  • При отказ за издаване на .входна виза(от емиграционните власти ) Фирма „Джон лий травел” неноси отговорност и сумата за визата не се въстановява на клиента.

  • При промяна в цената на горивото, „Джон лий травел” си запазва правото да променя цените поради промяна на цената на самолетния билет.

  • При необходимост,” Джон лий травел „ си запазва правото, да променя цените и условията на предложената оферта, за което ще бъдете уведомени своевременно.РЕЗЕРВАЦИЯ
НАЧАЛО 

'Златен' Дубай от 429 евро.От: 429 €
Дубай (директен полет от София)-549 евро
София - Дубай


От: 549 €
Рио де Жанейро-18.10.2020От: 1090 €
Rio-BOENOS AIRES-IIGUASU
Brazil-Arjentina-Iguasu


От: 2229 €
КУБА - ХАВАНА - ВАРАДЕРО : 15.-02. 2021
София - Париж - Хавана - Париж - София


От: 899 €
Малайзия
София - Куала Лумпур - София


От: 1199 €
Истанбул - перлата на ориентаОт: 89 лв.
ВиетнамОт: 2430 €
Дубай-Абу Даби Формула 1(директен полет) от София 10.12.2020 г
Дубай (програма ІІ )


От: 599
'Златен' Дубай от 429 евро.


От: 429 €
Дубай (директен полет от София)-549 евро
София - Дубай

От: 549 €
Рио де Жанейро-18.10.2020


От: 1090 €
Rio-BOENOS AIRES-IIGUASU
Brazil-Arjentina-Iguasu

От: 2229 €
КУБА - ХАВАНА - ВАРАДЕРО : 15.-02. 2021
София - Париж - Хавана - Париж - София

От: 899 €
Малайзия
София - Куала Лумпур - София

От: 1199 €
Истанбул - перлата на ориента


От: 89 лв.
Виетнам


От: 2430 €
Дубай-Абу Даби Формула 1(директен полет) от София 10.12.2020 г
Дубай (програма ІІ )

От: 599
адрес: гр. София, ул. Любен Каравелов No.76
тел.: +359 (2) 987 7500, +359 (8) 8892 0656
e-mail: johnlee@abv.bg